top of page

Manuele therapie

Binnen de fysiotherapie is het (weer) goed in beweging brengen van gewrichten een zeer belangrijk onderdeel van het vak. Dit kan op verschillende manieren, zo kunt u geadviseerd worden om bepaalde oefeningen uit te voeren. Maar er kan bijvoorbeeld ook door de therapeut bewogen worden.

Dit is waar de manueel therapeut zijn vak van heeft gemaakt. Door de verdieping in de verschillende beweegmogelijkheden van ieder gewricht is hij in staat zeer nauwkeurig afwijkingen aan te voelen en deze te corrigeren.

De kennis van de natuurlijke beweegmogelijkheden maakt het mogelijk om onderscheid te maken tussen normale en abnormale beperkingen. Zo kunnen eindgrenzen gerespecteerd worden en wordt veel resultaat behaald.

Binnen onze praktijk passen wij o.a. de manuele therapie volgens de v.d. Bijl theorie toe. Hierbij wordt uitgegaan van drie dimensionale beweegmogelijkheden binnen een gewricht. De therapeut volgt de natuurlijke beweegmogelijkheden van een gewricht waardoor het gewricht weer de maximale beweeguitslag behaald. 

 

Doordat deze techniek geen hoge snelheidstechnieken bevat, worden eindgrenzen met respect behandeld. Ook is hierdoor kraken meer de uitzondering dan de regel, dit wordt vaak als prettig ervaren.

Fysiotherapie in Delden | Overijssel

074 376 25 37

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page