top of page

GOED VOOR JE LIJF

Ultrageluid therapie

Minder pijn en ontstekingen

Ultrageluidtherapie is een veelgebruikte fysiotherapeutische behandeling. Hierbij maken we gebruik van hoogfrequente geluidsgolven. Bedoeld om pijn en ontstekingen te verminderen.


Diepe trillingen kunnen helpen


Bij ultrageluidtherapie gebruiken we een apparaat dat geluidsgolven met een frequentie van meer dan 20.000 Hertz uitzendt. Dit geluid wordt via een transducer (een soort handstuk) op de huid overgebracht. Vervolgens dringt dit diep door in het lichaamsweefsel. De geluidsgolven veroorzaken trillingen in het weefsel. Dit kan helpen om de bloedtoevoer te verbeteren, zwelling te verminderen en de genezing te bevorderen.


Veelzijdig inzetbaar


Ultrageluidtherapie is inzetbaar voor verschillende aandoeningen. Zoals spier- en gewrichtspijn, artritis, tendinitis, bursitis, en fasciitis plantaris. Het is ook een behandeling om littekenweefsel te verminderen en de genezing te bevorderen na een operatie.


Aantal behandelingen is van belang


De behandeling is over het algemeen pijnloos en duurt meestal 5 tot 10 minuten per sessie. Het aantal benodigde sessies hangt af van de aard en ernst van de aandoening. Sommige mensen kunnen een vermindering van de symptomen ervaren na slechts één behandeling, terwijl anderen meerdere sessies nodig hebben.


Aandacht voor mogelijke bijwerkingen


Ultrageluidtherapie beschouwen we over het algemeen als veilig. Wel zijn er enkele mogelijke bijwerkingen, waaronder huidirritatie, zwelling, blauwe plekken, en tintelingen. Het is belangrijk om een gekwalificeerde fysiotherapeut te raadplegen voordat u beslist of ultrageluidtherapie geschikt is voor uw aandoening.

bottom of page