top of page

GOED VOOR JE LIJF

Shockwave therapie

Minder pijn, bevordering van genezing

Shockwave therapie is een niet-invasieve fysiotherapeutische behandeling. Deze zetten we in om pijn te verminderen en genezing te bevorderen bij een veelheid aan aandoeningen. Deze therapie maakt gebruik van hoogenergetische akoestische golven. Deze sturen we door het weefsel van het lichaam om de aangedane gebieden te behandelen.


Veelzijdig inzetbaar


Tijdens een shockwave therapiebehandeling plaatsen we een handstuk op het pijnlijke gebied. Daarna wekken we schokgolven op. Deze brengen mechanische druk en trillingen op het weefsel over. Dit verhoogt de doorbloeding, vermindert ontstekingen en bevordert de genezing van beschadigd weefsel. Shockwave therapie is inzetbaar voor verschillende aandoeningen van peesontstekingen en tendinopathie (kwaliteitsverlies in het peesweefsel) tot en met spierpijn en littekenweefsel.


Belangrijk om te weten


Shockwave therapie is over het algemeen pijnloos, maar kan een onaangenaam gevoel veroorzaken tijdens de behandeling. De duur van de behandeling en het aantal benodigde sessies varieert en is afhankelijk van de aard en ernst van de aandoening.


Aandacht voor mogelijke bijwerkingen


Shockwave therapie is over het algemeen veilig. Wel kunnen er enkele mogelijke bijwerkingen optreden, waaronder tijdelijke roodheid, zwelling, blauwe plekken en gevoeligheid op de behandelde gebieden. Het is belangrijk om een gekwalificeerde fysiotherapeut te raadplegen voordat u beslist of shockwave therapie geschikt is voor uw aandoening.

bottom of page