top of page

GOED VOOR JE LIJF

Preoperatieve training

Beter getraind = sneller hersteld

Preoperatieve training is een fysiotherapeutisch programma voordat een cliënt een operatie ondergaat. Het doel van preoperatieve training is om de fysieke conditie van de cliënt te verbeteren, de kans op complicaties te verminderen en het herstelproces na de operatie te versnellen.


Combinatie van oefeningen


Preoperatieve training kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van het type operatie en de specifieke behoeften van de cliënt. Over het algemeen is een preoperatieve training een combinatie van cardiovasculaire en krachttrainingsoefeningen, evenals specifieke ademhalingsoefeningen om de longfunctie te verbeteren.


Altijd een maatwerkprogramma


De fysiotherapeut werkt met de cliënt om een op maat gemaakt trainingsprogramma te ontwikkelen, aangepast aan hun fysieke conditie en beperkingen. Dit kan betekenen dat de cliënt begint met lichte oefeningen en geleidelijk aan de intensiteit en duur van de training verhoogt.


Veelzijdig inzetbaar


Preoperatieve training kan helpen bij het verbeteren van de volgende aspecten:


  • Cardiovasculaire conditie.

  • Spierkracht en uithoudingsvermogen.

  • Flexibiliteit en beweeglijkheid van de gewrichten.

  • Ademhaling en longfunctie.

  • Algemene mobiliteit.


Beter getraind = sneller hersteld


Het doel van preoperatieve training is om de cliënt in de best mogelijke fysieke conditie te brengen voor de operatie. Dit kan leiden tot een sneller herstel en een korter verblijf in het ziekenhuis na de operatie.

bottom of page