top of page

GOED VOOR JE LIJF

Percutane elektrolyse

Inzetbaar voor chronische peesproblemen

Percutane elektrolyse noemen we ook wel percutane intra issue elektrolyse. Dit is een fysiotherapeutische behandeling van chronische peesproblemen. Bij deze techniek gebruiken we een dunne naald om stroom door de beschadigde pees te laten lopen. Met als doel het weefsel te stimuleren en te genezen.


Activeren van genezend vermogen van eigen lichaam


Bij percutane elektrolyse wordt een dunne naald rechtstreeks in het beschadigde peesweefsel ingebracht. Door de naald wordt vervolgens een kleine stroompuls geleid. Dit veroorzaakt een reactie van het weefsel. Het lichaam gaat vervolgens actief aan de slag met het repareren van de beschadigde peesvezels en het stimuleren van de bloedtoevoer naar het gebied.


Een stap verder dan een traditionele behandeling


De behandeling is vooral geschikt voor mensen met chronische peesaandoeningen, zoals tendinopathieën (peesontstekingen) of tendinosis (peesdegeneratie). Kortom, aandoeningen waarbij traditionele behandelingen zoals fysiotherapie, rust, of medicatie niet hebben geholpen. Percutane elektrolyse is ook inzetbaar voor andere aandoeningen zoals spier- en gewrichtspijn.


Vaak meerdere sessies nodig


Een ervaren fysiotherapeut of specialist voert de behandeling meestal uit. Deze duurt doorgaans tussen de 10-20 minuten per sessie. Vaak zijn meerdere sessies nodig om het gewenste effect te bereiken.


Aandacht voor mogelijke bijwerkingen


Percutane elektrolyse is een relatief veilige behandeling. Wel zijn er enkele mogelijke bijwerkingen en risico's, waaronder bloeding, infectie en verergering van de symptomen. Het is daarom belangrijk om een gekwalificeerde behandelaar te raadplegen voordat u beslist of percutane elektrolyse geschikt is voor uw aandoening.

bottom of page