top of page

GOED VOOR JE LIJF

Mulligan therapie

Uw lichaam als één geheel

Mulligan therapie is een vorm van manuele therapie. Deze richt zich op het verbeteren van de mobiliteit en functie van het bewegingsapparaat, vooral van de gewrichten. Het is ontwikkeld door de Nieuw-Zeelandse fysiotherapeut Brian Mulligan en is gebaseerd op de filosofie van het "Functionale Bewegingsconcept". Dit ziet het lichaam als één geheel. Het behandelen van het gewricht verloopt in combinatie met functionele bewegingen.


Zonder enige vorm van kracht of schok


De Mulligan-technieken zijn ontworpen om pijnvrije mobilisatie van het gewricht mogelijk te maken, zonder enige vorm van kracht of schok. Hierdoor kan de cliënt tijdens de behandeling actief blijven bewegen. Dit kan het herstel versnellen en een sneller en beter resultaat opleveren.

Inzetbaar voor verschillende delen van het lichaam

Er bestaan verschillende Mulligan-technieken voor verschillende delen van het lichaam, zoals de nek, schouder, rug, heup, knie en enkel. Enkele voorbeelden van Mulligan-technieken zijn de "NAG" (Natural Apophyseal Glides), de "SNAG" (Sustained Natural Apophyseal Glides), en de "MWM" (Mobilisation with Movement).


Individuele behoeften van de cliënt staan voorop


Mulligan-therapie is toepasbaar door speciaal opgeleide fysiotherapeuten en manueel therapeuten. Ook is deze therapie te combineren met andere vormen van fysiotherapie en revalidatie. Het is belangrijk om te onthouden dat Mulligan-therapie niet geschikt is voor alle klachten en dat de behandeling moet worden aangepast aan de individuele behoeften van de cliënt.


bottom of page